آخرین اخبار
کد مطلب: 91707
5 توصيه براي درمان خروپف
تاریخ انتشار : 1393/10/30 09:28:14
نمایش : 3626
خروپف کردن، مشکل شايع و آزاردهنده‌اي است که فرد مبتلا و حتي ساير اعضاي خانواده را از خواب کافي و خوب محروم مي‌کند.

به گزارش  سلام لردگان به نقل از ايسنا، نداشتن خواب خوب و کافي مي‌تواند تاثير منفي بر روابط فردي و اجتماعي، توانايي فرد براي تمرکز کردن يا حتي سلامت کلي وي داشته باشد. خروپف کردن زماني اتفاق مي‌افتد که جريان هوا مجبور است از يک مجراي هوايي باريک در پشت دهان و بيني عبور کنند. در اين شرايط هوا با شدت و فشار از مجرا عبور کرده و در نتيجه نقاطي از گلو و زبان که با «نرم‌کام» برخورد دارند به ارتعاش در مي‌آيند و اين ارتعاش همان خروپف کردن است.

در صورتي که خروپف کردن با نفس نفس زدن يا مکث کوتاه در تنفس همراه باشد مي‌تواند از وجود يک مشکل جدي حکايت داشته باشد و احتمالا فرد به نوع شديدي از آپنه خواب مبتلاست. آپنه خواب روي سلامت قلب تاثير سوء مي‌گذارد.

اگر خروپف کردن دليل پزشکي جدي نداشته باشد مي‌توان با روش‌هاي ساده‌اي اين عارضه را درمان کرد يا از شدت آن کاست. سايت «هلث لاين» در مطلبي به برخي از روش‌هاي درماني موثر در از بين بردن عادت مزاحم خروپف کردن در افراد اشاره کرده است:

1- خوابيدن به پهلو: يک روش ساده براي درمان خروپف، خوابيدن به پهلوست. در صورتي که فرد به خوابيدن به پشت عادت داشته باشد احتمال خروپف کردن در او بيشتر است. اگر عادت داريد به پشت بخوابيد تلاش کنيد از اين شکل خوابيدن بپرهيزيد.

2- کاستن از عوامل ايجادکننده اين عارضه: احتقان بيني موجب تشديد خروپف کردن مي‌شود. استفاده از اسپري بيني تا حدودي مي‌تواند اين وضعيت را بهبود دهد و موجب شود جريان هوا راحت‌تر از مجراي هوا عبور کند. در صورتي که به آلرژي مبتلا هستيد براي کاهش مواد آلرژي‌زا محل خواب خود را به طور مرتب پاکيزه نگه داريد.

3- خودداري از مصرف مواد الکلي: مصرف مواد الکلي موجب شل شدن ماهيچه‌هاي گلو مي‌شود که در اين شرايط ارتعاش ماهيچه‌ها افزايش مي‌يابد و حتي فرد را در معرض خطر آپنه خواب انسدادي قرار مي‌دهد و شدت خروپف کردن را افزايش مي‌دهد.

4- انجام حرکات ورزشي مفيد: حرکات ورزشي براي تقويت ماهيچه‌هاي گلو و دهان وجود دارد. ورزش‌هاي مخصوص ناحيه «اوروفارنکس»، موجب سفت شدن ماهيچه‌هاي اين قسمت شده و ارتعاشات همراه با صدا را به حداقل مي‌رساند.

5- کاهش وزن: تمام اعضاي بدن به يکديگر مرتبط هستند. در صورتي که با خروپف کردن با صداي بلند مشکل داريد به اين مفهوم است که اعضاي ديگر بدن هم به توجه نياز دارند. هرچند ارتباط تاييد شده‌اي بين چاقي و خروپف کردن وجود ندارد اما بسياري از کارشناسان براين‌باورند که کاهش وزن مي‌تواند در درمان آپنه خواب انسدادي موثر باشد.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس